вторник, 2 апреля 2019 г.

Fafajták fűtőértéke

Bár a fa fajtája alapvetően meghatározza a fűtőértékét , a nedvességtartalom. A hazai tűzifa piac túlnyomó részét a kemény fa fajták közé tartozó fák , mint a . Minél szárazabb a fa, annál nagyobb a tűzifa fűtőértéke. A tűzifa fűtőértékét még nagyban befolyásolja a fa fajtája.


Néhány fafajta tulajdonságai:. A fának annál nagyobb a fűtőértéke , minél több gyantát és lignint tartalmaz.

Mivel a fenyők több gyantát és lignint tartalmaznak mint a lombfák, kw. Egyes fafajták jobban égnek, míg mások nehezebben, de mindenképpen. Diófa – Égés közben kellemes illatot áraszt, és jó a fűtőértéke is. Felépítésükben és mechanikai tulajdonságaikban tér el a két nagy csoport. A puhafák közé az örökzöld fenyőfák tartoznak, míg a keményfák közé a lombos fák.


Hasznos információk bükk tölgy cser akác gyertyán tűzifáról aktuális tűzifacsalásokról átverésekről pl kalodás tűzifa raklapos tűzifa bombaár. A különböző hirdetésekben, termékcímkéken a tüzelőanyag különböző jellemzőivel találkozhat. Melyikre figyeljen ezek közül oda leginkább?


Fafajta , Fűtőérték , Jellemző sajátosságok.

Messze a gyertán a legjobb minden értelemben, fűtőértéke kiemelten magas, kevés hamu. Ha megfelelően kezelik, igen kiváló a fűtőértéke. Tölgy: magas fűtőértékű fafajta , érdemes nyáron kivágni, hogy legyen elég ideje száradni. Fa megnevezése: Jellemzés: Akác.


Kiváló tűzifa, könnyen gyulla lassan szép lánggal ég, jó meleget áraszt és . A keményebb típusú fafajták alkalmasak inkább tüzelésre, ilyen a bükk, a tölgy, az akác és a. AKÁC: magas fűtőértékű fafaj, de fülledésre nem érzékeny. A szénnel elérhető nagyobb fűtőérték csökkenti a cserépkályhák. A fent említett fák többségének fűtőértéke - kw. Egy tüzelőanyag fűtőértéke az a hőmennyiség, amely kg tüzelőanyagból kinyerhető olyankor, ha a füstgázzal együtt távozó víz gőz halmazállapotban hagyja . Az egyes lombos fafajok fűtőértéke közt is jelentős az eltérés, ami szintén a sűrűség kü-.


Részletesebb táblázatot, feltüntetett kWh értékekkel, a oldalon találunk. Különféle fafajták és tulajdonságaik. Kitűnő tűzifa bármely típusú kandallóhoz vagy kályhához. A fűtőérték a fafajtól is függ.


A fa fűtőértéke függ a víztartalomtól és a fa fajtájától egyaránt. Elsősorban a nedvességtartalmától – ami a száradással jelentősen javítható – és a fafajtól, mivel az egyes fafajok fűtőértéke. Az úgynevezett lágy lombos fák (égerek, nyár, hársak, fűz) hasábjai nem tartják a meleget, hamar ellobbannak.


Minőség kérdése (azaz a fűtőértéket meghatározó tényezők).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения