четверг, 17 января 2019 г.

Birkatartás

Birkatartás : figyeljünk az etetésre. Régebben úgy gondolták, hogy a . Válaszok erre az egyszerűnek tűnő kérdésre. Kecske, juh, nyúl – csak egy pár azon négylábúak közül, amelyekre elődeink leginkább haszonállatként tekintettek, ám ma már sokan házi . Szinte főnyeremény az önműködő fűnyíróként .

Birkák tartása, nevelése, kül. A hegyvidéken a birkatartás sokat jövedelmez. Mai részünkben a juhok tartásával, nevelésével fogunk foglalkozni, valamint egy kis betekintést kapunk a . Vass György az utolsó birkatartó a főváros környékén.


A vele készült riport első része. Első kérdésére (Hogyan kell tartani egy birkát?) nem tudok kielégítő választ adni, mert túl sok mindent kellene leírni. Kérem szerezzen be egy jó .

Az ágazat berendezkedési költségeinél három tényezőt indokolt figyelembe venni: a föl illetve takarmánytermő terület igényt, befektetett eszközöket, valamint . A kifejlett egyedek az időjárás viszontagságait jól tűrik. A gazdaságos termeléshez. A cikk azokat a jogi előírásokat veszi sorra, amelyek megszabják, milyen feltételek mellett lehet állatot tartani egy lakóövezetben, s mikor akadályozhatják meg a . A juhtartás technológiája.


Bemutató Mintatelep címet kapott két juhászat, ahol a kiváló tenyésztői munka, s a korszerű technológia alkalmazása mellett rend és fegyelem . Eltérő technológia, szervezés, ellenőrzés, képzés, stb. Jó, ha nullszaldós a birkatartás ” – mondta Pantya Endre berettyói mezőgazdasági vállalkozó, aki anyajuhot tart – merinóit, mert az őshonos . Károlyi György válogatott angol eredetű lótenyésztése különösen figyelmet érdemel. A birkatartás itt nem terjedt ugy el, mint más nyugoti megyékben, minek a . Attól függően kell juhot választanunk, hogy milyen célból szeretnénk tartani őket.


A gyapjú kelendő a felvásárlóknál, értékesítéséből a gazda a birkatartás költségeit csökkenti. Ilyenkor kerül sor a körmölésre, a jerke bárányok . Nincs rendelkezésre álló információ ehhez az oldalhoz. Az anyajuhtartás támogatására az idén március 20-tól május 3-ig lehet kérelmet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz . Gyakran előforduló probléma nemcsak vidéken, de a városokban is.

Akár a szomszédi viszonyt is képes elrontani, ha nem megfelelően tartják . Ha felmerül az állattartó munkája során, netán bírságolási eljárás keretében, hogy a vele szemben alkalmazott önkormányzati rendelet . Jelen szakkönyv a juhok teljes viselkedésrepertoárját az élettani sajátosságok, és technológiai ismeretek magyarázó közegébe ágyazva mutatja be. A gyimesi racka magasabb hozamra képes mint más őshonos fajtánk. A térség agroökológiai adottságait tekintve a juhtenyésztés feltételeinek . A megyében egyébként nem jellemző a birkatartás. Nagy létszámú telep csak kettő van. Az agrártárca tájékoztatása szerint az anyajuhok . Szomorú a juhász, hogy nincs birkatartás.


Adatközlő: Venczli György (78).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения