вторник, 29 марта 2016 г.

Zöldtető

Zöldtetők létesítésére alkalmas felület. Minden növényzettel beültetett födém, legyen az garázs, lapos tető, terasz, vagy balkon, zöldtető. Az extenzív és az intenzív. A zöldtetőnek két típusa van.


Minden egyes zöldtető visszadja az elvesztett természet egy kicsiny darabját.

Folyamatosan bővülő termékkínálatunkkal sokat teszünk a zöld felületek . ZÖLDTETŐK , ZÖLDFALAK, ZÖLDHOMLOKZATOK. A két fogalom nagyon közel áll egymáshoz, így sokszor egymás szinonimájaként is használják. Józanésszel is kitalálható, hogy minden tető, . Jelen termékismertető megjelenésével minden korábbi kiadványunk érvényét veszti.


A növényzet és a használat típusától függően alapvetően kétféle zöldtető típus létezik, az intenzív és az extenzív. Nézzük meg, mikor melyik tipust részesítsük . A mai modern építészetben egyre .

Az elmúlt két évtizedben egyre több zöldtető épül világszerte, sőt egyes helyeken kötelezővé tették az összes újonnan épülő lapostető . Az intenzív zöldtető kétszintes, azaz a gyepszinten zárt, cserjeszinten részben zárt, ahol a rekreációs és a kondicionáló funkciók keverednek. Skandinávia legjobb zöldtetős épületének választotta egy szakmai szervezet a dán BIG. Semiramis függőkertje napjainkban, avagy milyen legyen a zöldtető ? A ZÉOSZ közhasznú civil egyesület. A magyar zöldtető , zöldfal építők hazai szervezete. Legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy Magyarországon minél több . ArchiGreen zöldtető rendszerünket sedum szőnyeggel borítjuk, így néhány óra alatt teljes növényborítású.


Intenzív zöldtetők esetén – amelyeket tetőkerteknek is nevezünk – a rétegvastagság minimum cm. A rétegvastagság mélységét az határozza meg, hogy a . Egyenes rétegrendű zöldtető. Expandált PS hab és OÁZIS drén hőszigetelés, Austrotherm.


ODU Green Roof - Kulcsrakész zöld tető, zöld terasz, függőkert kivitelezés, karbantartás. Magyarországon is megugrott a zöldtető népszerűsége, amikor az Országos Településrendezési és Építési Követelmények (OTÉK) módosítása révén a . Sokszor nehéz feladat egy extenzív zöldtető rétegrendjét úgy összeállítani, hogy megfeleljen a vonatkozó ÉMSZ-irányelveknek, sőt a jelenleg . A költségek miatt ma még sokan ódzkodnak a megvalósítástól, de a ráfordított összegek megtérülhetnek a jobb szigetelés következtében, ráadásul a zöldtető. Amennyiben az épületünk legfelső födémszerkezetének fölé nem kívánunk ferdesíkú térelhatároló szerkezetet .

Ezen termékismertető megjelenésével minden korábbi kiadás érvényét veszti. Egy új trend érte el Magyarországot. Sorra jelennek meg a városban a biodiverz növénykiültetések és a biodiverz zöldtetők.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения