среда, 23 декабря 2015 г.

Vörös tölgy fűtőértéke

A vörös tölgy amúgy fűtőértékét tekintve egy kicsivel gyengébb, mint a kocsányos és kocsánytalan tölgy, de az akácot még így is veri. A sokféle tölgy fűtőértéke közül kis eltérést negatív irányba csak a vörös tölgy mutat. Hazánkban a csertölgy sok területen mennyiségben elkerüli a nemes . A tűzifa fűtőértékét még nagyban befolyásolja a fa fajtája.


Néhány jellemző fafaj fűtőértéke (száraz fára értendő):.

Erdei fenyő, vörösfenyő : az előbbinél kissé nehezebb, de fűtőértéke kg-ra . Magas fűtőértéke miatt jó tűzifa. A vöröstölgy nemes tölgy, kiváló műszaki tulajdonságú, esztétikus színű, rajzolatú. Tartóssága a fehér tölgyekétől elmara.


Tűzifa fűtőérték táblázat. Fafajta, Fűtőérték , Jellemző sajátosságok. A fának annál nagyobb a fűtőértéke , minél több gyantát és lignint tartalmaz.


A vörös cser alatt az egészségesen álgesztes cser értendő).

A cser viszonylag magas fűtőértéke miatt egyik legértékesebb tűzifánk. Tüzifa fűtőérték A tüzifa fűtőérték az a paraméter, amely kifejezi, hogy egy adott típusú fa egységnyi mennyisége (pl. kg) mennyi hőt tud leadni . Ugyanolyan fűtőérték érdekében a száraz fából kevesebbet kell eltüzelnünk, mint az azonos fajtájú nedvesebbikből. Vörösfenyő – Sercegve ég, jó illatot és meleget áraszt. Ilyen a kőris, bükk, galagonya, tölgy és magyal. Az éger tüzifa és a vöröstölgy kérge hasonlítanak valamelyest,de talán . A fa fajtája alapvetően meghatározza a fűtőértéket.


Keményfa kategóriába tartoznak: Tölgy , cser, akác, bükk, gyertyán, kőris, eperfa, körte, alma, barack,. Feketefenyő, lucfenyő, borovifenyő, tiszafa, vörösfenyő , tuja, ciprus . A fűtőérték a fafajtól is függ. Először is a vörös tölgyet és az égert elég nehéz összekeverni. Másodszor a vörös tölgy fűtőértéke bár a tölgyek között a leggyengébb, . Ugyanis a vörös tölgy az nem vörös tölgy hanem mézgás éger.


A száraz fa fűtőértéke akár kétszerese is lehet a nedvesének. Cser ( Tölgy ): Jól beindított tűznél sokáig képes tartani a parazsat, amiért szeretjük. Hiányzó: vörös Fa - Carborobot.


Tárolt változat Hasonló Száraz helyen kell tárolni a jó fűtőérték megőrzéséhez.

Néhány fafaj fűtőértéke légszáraz állapotban:. A fa fűtőértéke függ a víztartalomtól és a fa fajtájától egyaránt. A tölgy fűtőértéke kevéssel jobb mint az akácé!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения