пятница, 1 апреля 2016 г.

Cigánykenyér

Bodag ( cigány kenyér ) Receptek a Mindmegette. Mennyei Friss ropogós vakaró (Bodag, avagy cigány kenyér ) recept! Nagyon régen a cigányok találták ki ezt az egyszerű, de laktató . A nógrádmegyeri Ráczné Regina asszony jól emlékszik gyerekkorára, amikor egy örök életre megtanulta a hagyományos cigány bodag . Cigánykenyér (bodag) – Bangó Margit módra.


A mai receptünk nem más, mint a cigány konyha egyik legismertebb étele, a bodag, más néven cigány kenyér.

Egy kis sütkérezés a magam módján! A vakaró, vagy vakarcs, vagy bodak, vagy bodag, vagy cigánykenyér egy rettentő gyors kenyérféle, nagyon kevés összetevőből, ennélfogva ha . Hogyan készül a bodak ( cigány kenyér )? Nagymamám gyakran csinált,de sajnos nem tudom,hogy kell készíteni. A lisztet egy tálba öntjük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk. Először a víz felét hozzáadjuk, és egy fakanállal elkezdjük felverni. A cigánykenyér candida diéta alatt is . Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása.


Nem tudom ki ,hogy van vele, de mi nyáron csak hideg gyümölcslevest ennénk reggeltől estig.

Kattints ide és olvasd el, hogyan készül ez a különleges receptet a(z) Mészáros családnál! Ez a kenyér dukál a cigánykáposztához. Nem tudom, milyen az autentikus bodag , én cipó formájúra csináltam.


A “bodag” cigány kenyér , nincs benne semmi faxni, liszt, só, élesztő, víz, de a frissen sült aranybarna színű kenyér isteni! Vakarónak, vakarcsnak is hívják . Ilyenkor még teli szájjal is ér beszélni. Maria Noichlnak elfelejtettek szólni róla, hogy az egyik legkevésbé leszakadó magyar szegénytelepen járt februárban.


Az alapanyagokból lágy tésztát gyúrunk, tepsi nagyságúra. Cigány kenyér (bokolyi, vakarcs, bodag) kg lisztdl langyos víz sócs. A Közért Egyesület által működtetett, IX. A bodagot eredetileg nem szokás megtölteni, . A punya egy pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető kenyérféle. Hamar készen van, omlós és tartalmas.


Remekül illik bármilyen ételhez a . Find this Pin and more on Receptek by kovacs_eva. Tavaly Bódvalenkén, a roma festőművészek által egyedivé tett faluban az . Elkészítés: Alapanyagokat .

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения