понедельник, 11 июня 2018 г.

Vékonylazúr vagy vastaglazúr

A kültéri fafelületek festése előtt felmerül a kérdés, hogy milyen színű legyen az adott felület illetve, hogy vastag vagy . A lazúr felkenését soha ne a széleken kezdjük, hanem a festendő terület belsejében. A szélek felé hosszanti irányba haladva lendületesen kenjünk, csuklóból . Vastaglazúr vagy vékonylazúr ? A megfelelő előkészítésre és felhordásra kényesebb, mint a vékonylazúrok vagy a pácok. A szakszerűen felhordott vastaglazúr esztétikus .

Amennyiben a fa már kezelve volt (festve vagy lakkozva), érdemes eltávolítani a már felkent rétegeket, a lazúr ugyanis csiszolt felületeken . Mindkettőt lehet lakkozni? Festés után (pl lazúr )és lakkozás előtt lehet lenolajat vagy faanyagvédőszert használni? Az első, ami mindenki eszébe jut a lazúr. Valójában ez is festék, ebből is van vizes és oldószeres, én továbbra is a vizeseket preferálom, . A vastaglazúr már egy “vaskosabb” anyag, ahogy a neve is mutatja.


Szintén beszívódik a fába, mint a vékonylazúr , de nem olyan . A lazúr nem csak védi a fát, de megőrzi és - megfelelő színválasztás esetén - kiemeli annak szépségét.

A vékonylazúr jobban láthatóvá teszi a fa erezeteit, . Van oldószeres és vízalapú vékonylazúr is. Előzetesen kezeljük a fát favédőszerrel (alapózó), amiben gomba és kékpenész elleni adalék van. XGT Vékonylazúr kiszerelések, árak. A kül- és beltéri fa anyagok védelméről, vastaglazúr és vékony lazúr segítségével.


Hydrocrom Hydrocrom vékonylazúr és vastaglazúr festékek. Az OBI tartós vastaglazúr egy oldószertartalmú prémium vastagrétegű lazúr , amely számos nemes fa árnyalatban kapható. A lazúr bevonata a fa természetes légzését nem gátolja, azonban a nedvességnek és az UV-sugárzásnak ellenáll. Lazúrok A lakkok és a lazúrfestékek feladata a szépítés és a védelem. Alkalmazhatjuk kezeletlen . Az optimális eredmény eléréséhez mind az esztétikára min pedig a tartósságra . Vizesbázisú impregnáló alapozó fafesték.


Időjárásálló kültéri tartós lazúrok. DUNAPLASZT VÉKONY- ÉS VASTAGLAZÚR VÍZBEN OLDÓDÓ SZÍNEZŐ GRANULÁTUM Favédelem Kiszerelés: Műanyag tégely Színek: Borovi fenyő, . Alapozó és vékonylazúr egyben(22). Boróka fabevonó lazúr Boróka fabevonó lazúr.


Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr. Lazurán favédő lazúr 3in- Oldószeres vékonylazúr.

BORÓKA LAZÚR BOROVI 75L. Vízzel hígítható vastaglazúr. Bevonata dekoratív, fényes, az időjárásnak, UV-sugárzásnak .

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения