среда, 30 мая 2018 г.

Fafajták fűtőértéke táblázat

A puhafák közé az örökzöld fenyőfák tartoznak, míg a keményfák közé a lombos fák. A tűzfa fűtőértéke térfogatra és fajtára vetítve:. A következő táblázatban nyomonkövethető a tűzifák átlagos kiszáradása és . Minél szárazabb a fa, annál nagyobb a tűzifa fűtőértéke.


A tűzifa fűtőértékét még nagyban befolyásolja a fa fajtája. Néhány fafajta tulajdonságai:.

Bár a fa fajtája alapvetően meghatározza a fűtőértékét , a nedvességtartalom. A hazai tűzifa piac túlnyomó részét a kemény fa fajták közé tartozó fák , mint a . Ezeket a nehézségeket ellensúlyozza a magas fűtő értéke. Az alábbi táblázatban kigyűjtöttük a fontosabb fafajok fűtőértékét kilowattóra, azaz telje-.


A fának annál nagyobb a fűtőértéke , minél több gyantát és lignint tartalmaz. Mivel a fenyők több gyantát és lignint tartalmaznak mint a lombfák, kw. TÜZELŐANYAGOK FŰTŐÉRTÉKE.


A fafajták közül a keményfák alkalmasak inkább tüzelésre, így a bükk, a tölgy, az akác, a gyertyán.

Kg alternatív tüzelőanyag felel. Tűzifa fűtőérték táblázat. Fafajta , Fűtőérték , Jellemző sajátosságok. Ugyanolyan fűtőérték érdekében a száraz fából kevesebbet kell eltüzelnünk, mint az.


Egyes fafajták jobban égnek, míg mások nehezebben, . Sőt az erdeinél is vagy egy táblázat , hogy milyen átmérőjű fából. Feltételezem igazad van és van ilyen táblázat. Egy tüzelőanyag fűtőértéke az a hőmennyiség, amely kg tüzelőanyagból kinyerhető olyankor, ha a füstgázzal együtt távozó víz gőz halmazállapotban hagyja . A fa fűtőértéke függ a víztartalomtól és a fa fajtájától egyaránt. A táblázat azt is jól mutatja, mekkora jelentősége van a nedvességtartalomnak: Egy.


A tüzelőanyag fűtőértékének minél jobb megismerése nagy segítséget nyújt a megfelelő tüzelőanyag kiválasztásában. Minél jobb egy tüzelőanyag fűtőértéke , . Hiányzó: fafajták Melyik a legolcsóbb fűtési módszer? Zöldtech magazin zoldtech.


A bemutatott táblázat több sebből vérzik: - a kazánhatásfokokat a . Fafajtákban meg a legjobb a gyertyán, bükk, tölgy, fenyő.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения