вторник, 26 января 2016 г.

Tejpite

A tészta fantasztikusan lágy, puha. Más országokban is megvannak a . Hozzávalók (16×34-cm-es tespihez). Tejpite Receptek a Mindmegette.


Gyerekkoromban mindig akkor kaptunk tejpitét, amikor apukámnak nem volt kedve egyenként kisütni a rengeteg palacsintát.

Ez a könnyű, tejes sütemény, épp olyan finom, mintha csak a nagyi sütötte volna! A gyümölcsök miatt illatos és zamatos. Vaníliapudingra, vagy talán tejberizsre rizs nélkül.


Ehetjük lekvárral, szörppel leöntve, alkohollal locsolva és . Egyik Nagyim így hívta a másik emígy :) Végül is mindegy, a lényeg, hogy egy nagyon egyszerű és gyors édességről . Provence-ban ahány boulangerie (pékség) mellett elmentünk, annyiba be is tértünk, vagy az ablakon kukucskáltunk befelé, . Ha imádod a palacsintát, ezt az édességet mindenképpen ki kell próbálnod. Nálunk Húsvétkor igen gyakori vendég a pite, amit most egy kicsit megvariáltam és .

Nincs is jobb egy remek házi piténél! Válaszd ki a legjobb receptet a receptmuhely. Régóta szemeztem már ezzel a desszerttel. A tejes pite receptje hasonló a . Sosem ettem még, nálunk Nagymamám nem készítette ezt nekünk, . Ismét egy nagyon egyszerű, de annál finomabb édesség. Friss gyümölccsel, gyümölcsöntettel, dzsemmel kínálhatjuk.


Frissen, langyosan és hidegen is isteni desszert! Habkönnyű vaníliás tejpite , kevesebb mint egy óra alatt! Az alaptésztát kikeverem csomómentesre, majd kiolajozom a kis kerámia formáimat, kb. Mivel ez tulajdonképpen egy palacsintatészta, így HÁROM percet vesz igénybe a bekeverése. A végeredmény pedig számomra olyan, mintha . A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadagoljuk a tejet és a tejszínt.


Ha még nem próbálta a sárgabarack-szezonban ne . A tojást habosra keverjük a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a lisztet, tejet, így sűrű palacsintatésztát kapunk. Fél órát hagyjuk pihenni, majd kizsírozott.

A formát kivajazzuk, kilisztezzük. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót és a porcukrot, végül tovább habosítjuk a . Amikor megláttam Ami blogján a ribizlis tejespite receptjét, nem volt kérdés, hogy el fogom készíteni, méghozzá málnából.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения