четверг, 9 ноября 2017 г.

Boglyakemence

A boglyakemence mellett melegedtek. Leült a boglyakemence mellé. Nehéz lett a feje, húzta a . Legismertebb típusa a csonka gúla, vagy csonka kúp alakú búboskemence vagy boglyakemence , amelynek boltozatát fa vagy növényi anyagokból készített . Sárból, anyagból vagy téglából . Forrás: Debreceni cívis szótár.

Budai elülső kéményes kemence. Szépívű elülső kéményes kemence a budai kertben. A legismertebb külső fűtésű szobai kemence az Alföld-szerte általánossá vált boglyakemence. Ennek legarchaikusabb változatai agyagelemekből készültek, . Elszaladt előle a boglyakemence ,. Felborult ültéből, úgy elgyengült Bence.


Toldi is beléunt a mulatozásba,. Asztalon leborult két izmos karjára:.

A legendához hűen kenyérrel vagy éppen kaláccsal fogadják azokat, akik péntekenként ellátogatnak a . Boglyakemencében sültek ki a kelt tésztás finomságok. Ha kitekint a beteg, kilátása a debreceni vesztőhelyre nyílik. Ha befelé fordul, két arcképet lát a falon. A búbos, vagy boglya alakú kemencék főleg az Alföldön voltak elterjedtek. Tárgy, tartalom, célközönség.


Ildikó Kobolák ha descubierto este Pin. Descubre (¡y guarda!) tus propios Pines en Pinterest. Válogatás Móricz Pál Rajzaiból, Elbeszéléseiből. Tájház bejegyzései boglyakemence témában.


Mert láto ez az egész ház olyan nedves, nyirkos: hogy az egyetlen száraz hely benne a boglyakemence , amit befRtünk mindennap. Te alszol fent, Szaffi alant: . Gondolkozás nélkül ajtót nyitott Szindbádnak, a kis kapu keserveset nyikorgott, mintha félt volna a halottól, az öreg cseléd elbújt a konyhán, a boglyakemence. Nagyobb látnivaló van Veszelkáéknál. De most felforrósodott a vér a legényben, intett Veszelka Imrének, aki mint egy boglyakemence állott .

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения