пятница, 21 сентября 2018 г.

Fafaragás

Elkezdtünk egy új videósorozatot, amelyben a faragó leckék kifaragását mutatom be teljes részletességgel. Aki szeretné megtanulni egy kicsit a fafaragást , annak ajánlom a mai fafaragás oktató videót. Egy kutyafej portré elkészítése a cél, egy fénykép alapján. Fentebb két nagyméretű fafaragással már megismerkedtünk: a székely kapukkal és a temetők fejfáival, keresztjeivel (l. 121., 125. l.).


Az építészetben is nagy jelentősége van a díszítő jellegű fafaragásnak, igazi területe azonban a használati tárgyak és bútorok ékesítése. A kalotaszegi fafaragás tanulmányozásában és megismertetésében sokat köszönhetünk Malonyai Dezsőnek, akinek ötkötetes Magyar Nép Művészete című .

Nem szükséges művészi készség a díszítések és minták létrehozásához. A fafaragás kezdőknek érdekes és érdekes tevékenység, ami nem túl nehéz. A videó azoknak készült, akik most szeretnének megismerkedni a fafaragás csodálatos.


A második leckében a vésőkkel történő ékfaragás fogásait próbálom bemutatni. A szükséges szerszámokat, fogásokat. A fémek, és fémeszközök megjelenése előtt keményebb kőzetekkel és csontokkal megmunkálták a fákat. Ha fából vaskarikát nem is lehet készíteni, de most megnézheti, hogyan készül róka, farkas, őz, medve vagy éppen harkály,.


Vásárlás akár regisztráció nélkül, házhoz szállítás, pénzvisszafizetési garancia a Vatera biztonságos online.

Saját kezűleg szeretne ajándékot készíteni szeretteinek születésnapjukra vagy karácsonyra? Tanulja meg a fafaragást ! Templomi keresztutak és festett ikonok! Egyházi bútorok és domborművek. Hat évvel ezelőtti nyugdíjba vonulásával hosszú kulturális pályafutást zárt le a VOKE Kodály Zoltán . Fafaragás – vékony női csuklóval.


A faragáshoz alkalmas fa kiválasztása nagyon fontos. Az Őrség parasztsága rendszeresen egészítette ki a jövedelmét a tulajdonában lévő erdők kitűnő faanyagának megmunkálásával. Li híres fafaragó mester Csaocsou környékén, a kámforfából mesteri alkotásokat készít. A kínai fafaragó művészet az évezredek során több . Könnyebb és nehezebb időszakok követik egymást, de aki kitart a fafaragás mellett, előbb-utóbb megtalálja számítását.


Pusztai Szabolcs történelmi fotó- és fafaragás kiállítása, valamint pecsétes tégla- gyűjteménye a siófoki kulturális központban. Egy csaknem fél éve tartó országos fafaragó verseny ért véget hétvégén, és gazdára lelt az Erdő Szobrásza Díj – tájékoztat az Erdőmentők Alapítvány . Balatoncsicsóban ismerkedtem meg a fafaragással. Egy kedves, nagy tudású asztalosmester volt a tanítóm, Aczél .

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения