среда, 26 сентября 2018 г.

Szénvonó

SZÉNVONÓ , ( szén-vonó ) ösz. Háromszögü deszkadarab, nyelbe ütve, melylyel a befűtött kemenczéből a parázst, hamut, vagy pernyét kihuzzák, mielőtt a . Hosszú nyélre erősített, rendsz. A szénvonó val az elhamvadt pernyét, hamut rázhatták ki a kemence belsejéből, s tehették tisztává a sütő felületét. Sokfelé növényi szárból kötött söprűvel vagy . A parázsnak, a hamunak a kemencéből való kihúzására szolgáló, egy hosszú nyélre merőlegesen ráerősített lapból .

A szótárból, a nyitott szótárból. Jump to navigation Jump to search. Saját kezűleg - ezermester blog bejegyzései szénvonó témában.


Termékleírás: Kemence - Sütő -pizzalapát - Szén vonó - parázshúzó - Kemence - piszkavas. Anyaga: Lapát: vastag rozsdamentes lap és fa nyéllel, Szén vonó : . Szen kihuzo, szen vono fa lapat hosszu fa nyellel. Szénvonó , szénkihúzó fa kemencéhez 170cm-es nyéllel . A parázs és a tüzelőanyag mozgatására, egyéb otthon, kert, építkezés.

Kemencéhez használható pizza sütőlapát, piszkavas, szénvonó - parázshúzó, szén terelő, hamuzó lapát, kanta kocsi - szekér, kemence tepsi ill, tepsi szánkó, . Kidagasztja a szegény ember a tésztát, de megint nem volt szakajtója, akibe a kenyeret beleszakajtotta volna. Kemence eszköz szett és 1db választható kerámia edény. This Pin was discovered by magyar kert.


Discover (and save) your own Pins on Pinterest. A tésztát összesulykálták, aztán letakarták, hogy keljen még. A kemence fenekén szétterítették a parazsat a szénvonóval (131. kép). Ez a szegény ember kenyeret akart sütni egyszer, be is fűtött már a kemencébe, de nem volt szénvonó lapátja, amivel a zsarátnokot kihúzta . A képeken látható szép állapotban.


Postázás a mindenkori postai díjak szerint . Azt mondja az ember a leányának: - Eredj át, leányom, ide a szomszédba, kérj egy szénvonót , mondja hogy mindjárt visszaviszed. Pemet: a kemence fenekének felsöprését szolgálta. A Pécsi Kiskereskedelmi Vállalat önkiszolgáló rendszerű, Carmen illatszerboltjának igényesen kialakított belső tere látható. Azon belül a fotócikkek bemutató . Ha az egyik oldalon leégett, akkor a másik oldalra tettek újat, az előző parazsát pedig a szénvonóval kihúzták. Régen kemény fából készítették használat előtt bevizezték nehogy meggyulladjon.


A kemence nyitott száján át távozó lehelete egyre tüzesebbé vált, s darab idő múltán a hevült tégla apró tűzijátékként szikrázott a szénvonó.

A szénvonó lapát segítségével szét kell tolni a parazsat, a hamut ki kell húzni – így egy kisebb tiszta felület jön létre a kemence alján – majd . Cocos, Gaihariu, Gallus, Kahas. Coftan, Vesment dein lontfu, Tunica, pectorale, Belsö ruhen Cölac .

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения